This website requires JavaScript.
Skip to content
Bølgende åkerlandskap i Spydeberg

Hva er SykkelNorge?

Vi håper å inspirere deg til en kort eller lang sykkeltur og garanterer at du ikke kommer til å angre!

SykkelNorge som ble lansert i 2023 er er utviklet av Syklistenes Landsforening, og er Norges første kartløsning/turplanlegger med kvalitetssikrede sykkelruter over hele landet.

Her får du enkel tilgang til fantastiske turforslag og nyttig informasjon, som gjør at turen for deg og ditt turfølge blir vellykket. Enten du skal på dagstur, helgetur, lengre ferieturer eller en grønn sykkelrute til jobb, hjelper SykkelNorge deg med å finne de beste alternativene. De fleste turene er kvalitetssikret etter Syklistenes Landsforenings egne sertifiserings-ordninger; Stjernemerkede turer og Grønne Sykkelruter. Den inneholder dessuten anbefalte turer fra lokalkjente, samt de Nasjonale sykkelrutene.
Mens barnefamilier ofte er mest opptatt av at rutene er trygge, og i størst mulig grad går på sykkelveier eller skogsbilveier uten biltrafikk, kan erfarne syklister tåle å sykle lengre strekk på veier med biltrafikk dersom det gir storfine naturopplevelser.

Syklistforeningen har gjennom en årrekke kartlagt sykkelruter. Vi takker Miljødirektoratet, Kultur- og likestillingsdepartementet og Viken Fylkeskommune for støtten som viktige bidragsytere til utvikling og kartleggingsarbeidet.

Ved lansering inneholder SykkelNorge.no 11.357 km sykkelruter over det meste av landet. Arbeidet med å legge inn flere flotte turer vil pågå kontinuerlig. For å dekke hele Norge best mulig, trenger vi frivillige og gode ambassadører til å være med på kartleggingsarbeidet. Dersom du har en favoritt-tur som du vil dele med oss, eller vil bidra på annet vis, setter vi stor pris på at du tar kontakt med ola@syklistforeningen.no.