This website requires JavaScript.
Skip to content
Foto: Kristoffer Møllevik/ Visit Helgeland

Velkommen til SykkelNorge.no

Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å oppleve duvende åkerlandskap, dype skoger, fjord eller fjell på sykkelsetet i hele Norge.  Portalen gir deg inspirasjon og gjør planlegging din enklere.

SykkelNorge.no er utviklet av Syklistforeningen og er Norges første kartløsning/turplanlegger med kvalitetssikrede sykkelruter over hele landet.

Innholdet vil ut over sommeren bli større og bredere for hver dag som går, og helt ferdig blir SykkelNorge aldri. Vi vil kontinuerlig oppdatere med nye sykkelturer, flere sykkelvennlige vertskap, severdigheter, badeplasser og gode tips til sykkelturen.

Her får du enkel tilgang til fantastiske turforslag og nyttig informasjon, som gjør at turen for deg og ditt turfølge blir vellykket. Enten du skal på dagstur, helgetur, lengre ferieturer eller pendler til jobb, hjelper SykkelNorge deg med å finne de beste rutene. De fleste turene er kvalitetssikret etter Syklistenes Landsforenings egne sertifiserings-ordninger; Stjernemerkede turer og Grønne Sykkelruter. Den inneholder dessuten anbefalte turer fra lokalkjente, samt de Nasjonale sykkelrutene.
Mens barnefamilier ofte er mest opptatt av at rutene er trygge, og i størst mulig grad går på sykkelveier eller skogsbilveier uten biltrafikk, kan erfarne syklister tåle å sykle lengre strekk på veier med biltrafikk dersom det gir storfine naturopplevelser.

Transport og hverdagssykling er det vi gjør mest av. Kanskje du er ute etter en litt tryggere og hyggeligere med familien, utforske nye veier eller har lyst til å runde av arbeidsdagen med en liten omvei med smak av natur før middag? Det finner du også her på SykkelNorge.no.

Vil du bidra til å gjøre oss enda bedre?
Hvis du har en favorittur, eller tips til vertskap som bør bli sykkelvennlig, og som ikke allerede finnes på plattformen, er det supert hvis du deler den med oss. Kanskje du sågar har lyst til å bli med i teamet for å kartlegge de flotteste sykkelturene i Norge?
I begge tilfeller – Ta kontakt med ola@syklistforeningen.no

Vi takker Miljødirektoratet, Kultur- og likestillingsdepartementet og Viken Fylkeskommune for viktige bidrag til utvikling og kartleggingsarbeid.