This website requires JavaScript.
Skip to content
Foto: Kristoffer Møllevik/ Visit Helgeland

Velkommen til SykkelNorge.no

SykkelNorge viser veien til duvende åkerlandskap, dype skoger, fjord eller fjell på sykkel. Vi håper vi kan gi deg en snarvei til flotte sykkelopplevelser :-)

SykkelNorge.no er utviklet av Syklistforeningen og er Norges første kartløsning/turplanlegger med kvalitetssikrede sykkelruter over hele landet. Vi har som mål å samle hele Norge til ett «sykkel-rike», slik at du enkelt kan finne den turen som passer best for deg og ditt turfølge.

Siden oppdaterer kontinuerlig med nye kartlagte sykkelturer, flere sykkel-vennlige overnattingssteder, severdigheter, badeplasser og gode tips til sykkelturen.

Du finner kartlagte turer og nyttig informasjon som gjør at turen for deg og ditt turfølge blir vellykket. Enten du skal på dagstur, helgetur, lengre ferieturer eller pendler til jobb, hjelper SykkelNorge deg med å finne de beste rutene. Mange av turene er sertifisert av Syklistforeningen med; Stjernemerkede turer og Grønne Sykkelruter. Her er også anbefalte turer fra lokalkjente, samt de Nasjonale sykkelrutene samlet på samme kart.

Mens barnefamilier kanskje er mest opptatt av at rutene er trygge, og i størst mulig grad går på sykkelveier eller skogsbilveier uten biltrafikk, kan erfarne syklister tåle å sykle lengre strekk på veier med biltrafikk dersom det gir storfine naturopplevelser. Det er viktig informasjon for planlegging av en vellykket sykkeltur.

Arbeidet med å legge inn flere flotte turer vil pågå kontinuerlig. Arbeidet er formidabelt, og for å dekke hele Norge med kartlagte turer og god informasjon, trenger vi Hjelp. Har du en favoritt-tur som du vil dele med oss, eller ønsker å bidra på annet vis, setter vi stor pris på at du tar kontakt.