This website requires JavaScript.
Skip to content
Foto: Terje Rakke, Nordic Life/ Visit Helgeland

Helgeland, Brønnøysund - Tjøtta

NRK Sykkelsommer 2023

Turen fra Brønnøysund til Nesna ble syklet på 5 dager under NRK Sykkelsommer 2023, minutt for minutt. Her er første etappe fra Brønnøysund til Tjøtta
  • Område Brønnøysund
  • Lengde 51.8 km
  • Vanskelighetsgrad Moderat
  • Terreng Flat

Total tur: 52 km
På sykkel: 32,5 km
Antall fergestrekk: 2
Total stigning: 194 m
Total utfor: 194 m

Helgelandskysten er fantastisk for sykling. Kysten byr på et vell av muligheter for alle som liker en aktiv ferie på sykkel med mulighet for fjellturer, kajakkpadling og kultur-opplevelser i storslagen natur. Mens vi anbefaler å styre unna Lofoten i sommersesongen, er foreløpig ikke biltrafikken blitt veldig stor, og en mer autentisk side av de små kystsamfunnene kan oppleves uten at turistfellene og kaoset ødelegger idyllen.

Første etappe Fra Brønnøysund går ferden nordover forbi Salhus langs riksvei 7. Snart dukker Mosfjell (505 moh) og Mosaksla (527 moh) opp til høyre, mens øyene Ylvingen og Vega kan skimtes til venstre.
Første del av sykkeletappen ender ved Horn fergekai etter ca 14 km. Det er første gang man kan kjenne på at sykkel gjør at du slipper fergekøer. God tid til en kopp kaffe og svele på fergen over til Anddalsvåg.
Fra Andalsvåg går ruta videre langs riksvei 7 til Forvik. ca 18.5 km tilbakelegges og går kystnært hele veien med flott utsyn til Hamnøya og øyriket utenfor. Siste del av dagen kan nytes i fantastisk kystnatur på dagens andre fergetur hele veien til Tjøtta.