This website requires JavaScript.
Skip to content
Foto: Terje Rakke, Nordic Life / Visit Helgeland

Helgeland, Tjøtta - Herøy

NRK Sykkelsommer 2023

Turen fra Brønnøysund til Nesna ble syklet på 5 dager under NRK Sykkelsommer 2023, minutt for minutt. Her er etappe 2 fra Tjøtta til Herøy
  • Område Nordland
  • Lengde 35.5 km
  • Vanskelighetsgrad Lett
  • Terreng Flat

Total tur: 35,5 km
På sykkel: 27 km
Antall fergestrekk: 1
Total stigning: 150 m
Total utfor: 150 m

Andre etappe av NRK Sykkelsommer i Helgeland, gikk fra Tjøtta til Sør-Herøy. Vi fortsetter på riksvei 17 nordover på ytre Tjøtta, med passering av broer med fantastisk utsyn på alle kanter. Nært havet med rik øygård til venstre og med Kvasstinden (1010 moh) og Skjæringen (1037 moh) rett foran oss. Hvis været er godt og formen er god, kan du parkere sykkelen og gå opp i høyden. Bonusen er en fantastisk utsikt over Øygården. Sykkelruta er ellers flat og lettsyklet.
Etter 20 km er Alstahaug en anbefalt stopp. Dette regnes for å være den eldste gårdsbosetningen i Nord-Trøndelag. Vi rekker rekker nok dessuten å ta Alstadhaug Kirke, en stenkirke i Gotisk stil, nærmere i øyesyn.
Fra Alstahaug er det 6 km til Søvik fergekai. På den drøye mil lange fergeturen er det tid for kaffe og svele og nyte naturen i 360 graders perspektiv. Turen avsluttes på kulturminnet Herøy Prestegård, der du kan se hvordan prestene levde på 1800-tallet.

Herøy byr på noen overnattingssteder dersom dere vil bo under tak. Ingen av de er sertifisert av Syklistforeningen som Sykkelvennlig Vertskap, men det skal ikke by på problemer å parkere sykkel og utstyr trygt på disse: