This website requires JavaScript.
Skip to content

Seterveien: Grimsbu - Haustsjøen - Alvdal

Tur fra lokalkjent

En tur som krever mye, men som gir mye tilbake – i form av utsikt og kulturhistorie
  • Område Folldal
  • Lengde 31.5 km
  • Vanskelighetsgrad Moderat
  • Terreng Klatring
  • Samlet stigning 730 høydemeter
  • Underlag Ca. 20 % asfalt, 80 % grus, av ganske varierende kvalitet
  • Tur fra Øyvind Wold Erfaren tursyklist
Kriterie Stjerner
Trafikksikkerhet/Trygghet
Stigning pr dagsetappe
Underlag
Skilting og merking
Turistinfrastruktur pr dagsetappe
Scenisk kvalitet
Opplevelse/tilbud pr dagsetappe
Tilkoblingsmuligheter til offentlig transport
El-sykkelvennlighet

Denne turen går mye i traseen til det gamle terrengsykkelrittet «Taubanetråkket» mellom Folldal og Alvdal. Underveis ser man mange spor etter gruvedrift og fra den gamle taubanen som fraktet malm til togstasjonen i Alvdal.

Dette er kanskje den mest krevende delen av Seterveien, som ikke minst skyldes en skikkelig seig motbakke fra Kroktjønnan opp til Reinslia. Her stiger man rundt fire hundre høydemeter på sju kilometer. Underlaget er grusvei, stedvis såpass grov at den er i grenselandet til en kjerrevei. Farten blir ikke veldig høy – men naturomgivelsene er til gjengjeld førsteklasses!

Ved Kroktjønnan, noen kilometer etter Grimsbu, finner man flere spesielle småsjøer formet av store dødis-groper etter siste istid. Her er det tilrettelagt for rasting og bading, i tillegg er det fine vandringsstier rundt sjøene. Videre på turen viker furuskogen etter hvert for fjellbjørk – og ved Reinslia er man over tregrensa, med flott utsyn over Haustdalen og Alvdalssølen i sør. I østenden av Haustsjøen finner du et «innlandsfiskevær» med en rekke fiskebuer. Ved Langsetra, litt lenger øst, er det fortsatt aktiv seterdrift om sommeren. Etter en siste motbakke opp til Gjotåsen, er det stort sett kun lange nedoverbakker til Alvdal, de siste seks kilometerne på asfalt.

Passer for

Turen passer for voksne og el-syklister.

Sykkeltype

Egner seg for terrengsykler, hybridsykler med brede dekk, og el-syker.