This website requires JavaScript.
Skip to content

Tønsberg - Nøtterøy - Verdens ende

Stjernemerket tur

Lettsyklet tur fra by til bygd til storslagne bølger
  • Område Tønsberg
  • Lengde 29.4 km
  • Vanskelighetsgrad Lett
  • Terreng Rullende
  • Samlet stigning 320 høydemeter
  • Underlag Asfalt, kort parti med grus ved Trolltorød
  • Tur fra Øyvind Wold Erfaren tursyklist
Kriterie Stjerner
Trafikksikkerhet/Trygghet
Stigning pr dagsetappe
Underlag
Skilting og merking
Turistinfrastruktur pr dagsetappe
Scenisk kvalitet
Opplevelse/tilbud pr dagsetappe
Tilkoblingsmuligheter til offentlig transport
El-sykkelvennlighet

Vestfoldkysten er et lett og attraktivt område å sykle i, og turen ut til Verdens ende er ikke noe unntak. Selv om det samlet sett er litt over tre hundre høydemeter på turen, er det ingen bratte motbakker. Svært lett sykling den siste milen sørover. Turen preges av bymiljø og tettbebyggelse i starten, men glir gradvis over i bygd/ kulturlandskap. Selve friområdet ved Verdens ende gir storslagen havutsikt i tillegg til flere spektakulære fotturmuligheter.

Det er sykkelfelt og trygt å sykle hele veien langs Fv. 308 sørover. Men siden det er stedvis/tidvis mye biltrafikk her, har vi lagt ruta litt utenom ved å bruke fredelige sideveier fra Borgheim på Nøtterø, og fra Sundene på Tjøme. Dette gir en helt annen sykkelopplevelse enn fylkesveien.

Serveringssteder og butikker finnes flere steder underveis, både ved Borgheim, Kjøpmannsskjær, Ormelet og helt ute ved Verdens ende. Gode bussforbindelser tilbake til Tønsberg om man ikke ønsker å sykle.

Passer for

Turen passer for de fleste, inkludert barn fra 11 – 12 år.

Sykkeltype

Egner seg best for hybridsykler og landeveissykler.

Turtips

Det nedlagte Torås fort er en av severdighetene underveis. Svabergene ved Verdens ende og Skåetangen er store, landskjente og spennende å utforske. Den merkede fotturen rundt i Moutmarka (ca. 3 km) gir variert underlag og nærkontakt med hav og bølger.